Een miskraam

Helaas loopt niet elke zwangerschap goed af. Bij bloedverlies of erge buikpijn kun je ons altijd bellen, ook al vóór de intake. Gelukkig kan bloedverlies ook onschuldig zijn en hoeft het niet altijd te betekenen dat het misgaat. Je vagina is vanaf het begin van de zwangerschap veel beter doorbloedt, daardoor kun je bijvoorbeeld wat bloed verliezen als je geslachtsgemeenschap hebt gehad. Ook je baarmoedermond bloedt wat makkelijker tijdens je zwangerschap. Ook kan je ongeveer 9 dagen na de bevruchting een innestelingbloeding hebben.

De eerste 16 weken van de zwangerschap zijn het belangrijkst voor de aanleg van je baby. In deze periode kan er iets mis gaan in de ontwikkeling en kun je een miskraam krijgen. Eigenlijk zorgt je lichaam er dan voor dat een vruchtje dat weinig levenskansen heeft, zich niet verder gaat ontwikkelen. Dit is natuurlijk een hele nare ervaring en hier kun je erg verdrietig van zijn. 

Wij zijn er ook voor jou om een eventuele miskraam te begeleiden. We geven je belinstructies en adviezen en houden regelmatig telefonisch contact met jou. Na een miskraam maken we nog een keer een afspraak om met de echo te kijken of de miskraam compleet is verlopen.