De bevalling

Zodra er tekenen zijn dat de bevalling begint, kun je ons bellen. Als je rond 34 weken zwanger bent, bespreken wij de bevalling met je tijdens het spreekuur. Wij leggen je dan uitgebreid uit wanneer en om welke redenen je ons sowieso moet bellen, bijvoorbeeld frequente weeën of gebroken vliezen. Bedenk je dat je om andere redenen ook altijd mag bellen, bijvoorbeeld bij ongerustheid. Afhankelijk van wat wij horen aan de telefoon, besluiten wij of bij je thuis langskomen of nog even wachten. Dit doen we ook in overleg met jou. Bij jou thuis bepalen we afhankelijk van hoe jij je voelt of we zullen blijven of op een later tijdstip terugkomen. Je krijgt altijd de begeleiding die je op dat moment nodig hebt.

Wij begeleiden je bevalling thuis, poliklinisch of in het geboortecentrum Apeldoorn. Al jullie wensen voor de bevalling bespreken we vooraf. Als er een medische indicatie is, vindt de bevalling plaats in het ziekenhuis, onder begeleiding van een gynaecoloog.
Wil je een keer een kijkje nemen in het geboortecentrum? Dan ben je van harte welkom bij de rondleiding. Deze wordt gehouden op elke tweede dinsdag van de maand om 18.45, Gelre ziekenhuis route 68. Je hoeft je hier niet voor op te geven.