De kraamtijd

De zorg voor moeder en baby in de 8 tot 10 dagen ná de bevalling vinden wij bijzonder belangrijk. In optimale samenwerking met de kraamverzorgende geven we medische zorg aan jou en je kind. Daarnaast hebben we veel aandacht voor de sociaal-emotionele begeleiding van jou als moeder en voor de nieuwe gezinssituatie. De geboorte is tenslotte een bijzondere gebeurtenis voor het hele gezin.

We nemen alle tijd voor de controles van moeder en kind voor ondersteuning bij het geven van borstvoeding. De start daarmee maken we al tijdens de zwangerschap met de borstvoedings-voorlichtingsavond. Wanneer er problemen zijn bij de borstvoeding, kan een korte tongriem bij je baby een oorzaak zijn. Wij kijken hier altijd naar als we je kind nakijken na de bevalling. Als er sprake is van een korte tongriem, kan deze in overleg met jullie gekliefd worden. Elizabeth en Nienke kunnen dit uitvoeren. Wanneer er sprake is van een korte tongriem zullen wij uitgebreid de voor- en nadelen met je bespreken.

Rond dag 8 sluiten wij het kraambed af indien wij dit verantwoord vinden, anders komen wij gerust nog een keer langs. Tijdens deze afsluiting geven wij onder andere informatie over anticonceptie en het consultatiebureau. Daarnaast nodigen wij je uit voor de nacontrole.