Klachtenregeling

Wij doen onze uiterste best om je zwangerschap, bevalling en kraambed zo goed mogelijk te begeleiden. Toch kan het zijn dat je een klacht hebt over de door ons verleende zorg, of door onze bejegening.

Het is belangrijk dat je je goed voelt bij ons. Want zwanger zijn is al spannend genoeg. Daarom doen we er alles aan om jouw en je kindje goed te begeleiden. Zit je met vragen? Met twijfels? Ben je ergens ontevreden over? Vertel het ons dan. Liefst zo snel mogelijk, maar óók als u er al een tijdje mee rondloopt. Dan praten we er samen over en proberen we er snel iets aan te doen. Misschien kunnen we een misverstand uit de weg ruimen. Of je geruststellen. Of op een manier gaan werken waar jij je prettiger bij voelt.

We maken graag een aparte afspraak met je. Dan hebben we rustig de tijd om te praten. Als je het lastig vindt om het gesprek te voeren, kun je iemand die je vertrouwt meenemen naar dit gesprek.

Wil je meer weten over je rechten of wil je advies? Of wil je je klacht eerst met iemand anders bespreken? Of vindt je het prettig als iemand je helpt bij het indienen van een klacht? Neem dan contact op met de klachtenfunctionaris.

De klachtenfunctionarissen zijn onpartijdig. Zij bespreken waarover je ontevreden bent en wat je zou willen bereiken met je klacht. Zij adviseren je wat je kunt doen. Ze helpen je ook om het gesprek met ons aan te gaan als je dat moeilijk vindt. Of om een brief te schrijven over de klacht. De klachtenfunctionaris kan jou en ons helpen om samen een oplossing te zoeken. Alles wat je de klachtenfunctionaris vertelt, is vertrouwelijk.

Contact opnemen met een klachtenfunctionaris kan via klachtverloskunde.nl.

 

BIG nummers van de verloskundigen
Liesbeth Post 59050135003
Elizabeth Olthuis 29910156303
Wendel van de Heg 99916326803
Nienke Brand 99919338703