Geboorteplan

De bevalling is een heel bijzondere ervaring in jullie leven. In de loop van de zwangerschap ga je hier steeds meer naar toe leven. Dit gaat kan heel verschillend zijn, de één ziet er naar uit en een ander ziet er tegenop. Aangezien het een heel belangrijke ervaring is in jullie leven en voor de start van jullie baby willen we jullie hier graag goed in begeleiden. Omdat we uit onderzoek weten dat eigen regie van de barende bijdraagt aan een goede ervaring vragen wij jullie of je wilt nadenken over het geboorteplan. Hierin kunnen jullie je wensen en verwachtingen opschrijven zodat wij als verloskundige hier rekening mee kunnen houden. Ook kunnen jullie dan nadenken over de plek van de bevalling, wij begeleiden allemaal bevallingen op verschillende plekken. Je mag zelf kiezen waar en hoe je wilt bevallen. Thuis, in het geboortecentrum of poliklinisch (afhankelijk van welk ziekenhuis je kiest, wij werken met verschillende ziekenhuizen samen). In bad, op de kruk of op bed, alles is mogelijk in overleg met elkaar.

Rond de 32-34 weken zwangerschap plannen we een dubbele controle in zodat we uitgebreid de tijd hebben om de bevalling en het geboorteplan door te spreken. Tijdens dit gesprek zullen jullie ook te horen krijgen hoe de bevalling begint en wanneer te bellen. Uiteraard is dit beladvies nooit bindend bij ongerustheid/twijfel of klachten mag je altijd bellen!

Voor een uitgebreide voorbereiding op de bevalling verwijzen we je naar de website www.deverloskundige.nl hierop is veel betrouwbare informatie te vinden bijvoorbeeld over

het proces van de baring, pijnstilling maar er staan ook ervaringsverhalen op zie: www.deverloskundige.nl/krachtigeverhalen

Daarnaast zijn er ook verschillende cursussen in de omgeving ter voorbereiding. We adviseren je hierin om iets te kiezen wat bij jullie past; online, informatieavonden met de partner, sporten, yoga etc. laat het vooral iets zijn wat je met plezier doet!