Visie en werkwijze

  • Elke zwangerschap en bevalling is anders, daarom is het voor ons een uitdaging om zorg op maat te geven.
  • Iedere zwangere kan dag en nacht laagdrempelig bij ons terecht.
  • Wij vinden het belangrijk dat iedere zwangere denkt samen met haar partner na over de bevalling en maakt een geboorteplan, wij denken mee.
  • Iedere barende wordt de mogelijkheid geboden voor continue begeleiding tijdens de bevalling.
  • Wij geloven dat je het beste bevalt daar waar jij je het prettigst voelt, dit kan thuis zijn of in het geboortecentrum.
  • Ons streven is om jullie de beste medische en psychosociale begeleiding te geven tijdens de zwangerschap, bevalling en kraambed

 

img_1772-goed

Wij werken in een vast team van vier verloskundigen. Wij hopen dat je ons allemaal een keer ziet tijdens je zwangerschapscontroles. Dit zodat je geen vreemd gezicht aan je bed hebt staan wanneer je gaat bevallen. Je weet tenslotte niet van tevoren wie van ons vieren er dienst heeft wanneer jij gaat bevallen. We begeleiden jou en je partner dus allevier, maar één van ons is jullie casemanager. Dit is de persoon die de intake bij jullie doet. Zij coördineert de zorg rondom jouw zwangerschap. Op die manier speelt zij een belangrijke

rol in de continuïteit van de zorg rondom jouw zwangerschap. Je casemanager houdt overzich over onderzoeken en consulten bij andere zorgverleners, als bijvoorbeeld de gynaecoloog. De casemanager vraagt bij je huisarts en eventuele andere zorgverleners informatie op die relevant is voor jouw zwangerschap.